CONTACT OVER FIRST

Andes Explorer Tour

€ 4195,-               
26 Augustus 2018 tot  06 September 2018
12 dagen, 11 nachten, 8 dagen snowboarden.

Het Andesgebergte staat bekend om de prachtig hoge bergen. De ski gebieden waar we tijdens deze trip langs gaan liggen op zo'n 3650 m. Dit zorgt voor goede sneeuw condities en een prachtig uitzicht. We beginnen de trip in Santiago waar we de middag toerist kunnen uithangen. Na een goed ontbijt gaan we de volgende dag richting The Powderlodge om de middag de spieren warm te maken. De volgende dag gaan we 1 dag met lokale gids freeriden in El Colorado, La Parva of Valle Nevado, de andere dagen bezoeken we deze op eigen gemak. Na de laatste dag boarden stappen we in de auto en rijden we richting Termas de Jahuel Hotel, een mooi berg hotel met prachtg zwembad! Vanuit hier gaan we 1 dag cat skien en hebben we 1 dag om zelf Portillo te verkennen. Dit gebied staat bekend om het prachtige uitzicht over een groot meer. Na de laatste dag Portillo rijden we terug naar Santiago voor een gezellige avond in de stad. De volgende ochtend nemen we de trein naar Nevados de Chillean waar we de komende 3 dagen de beste treeruns zoeken. De eerste dag doen we dit met behulp van een lokale gids. Aan het eind van de dag kom je heerlijk tot rust in de natuurlijke hotsprings of zwembad.
Na Nevados gaan we terug naar Santiago  om op de juiste manier deze trip af te sluiten
 
Dit is een onvergetelijke freeride trip met heerlijk eten en een interessante cultuur!

 • INCLUSIEF:

  - 3 nachten  Luciano K Hotel, Santiago
  - 2 nachten Powder Lodge, La Parva
  - 2 nachten Termas de Jahuel Hotel
  - 4 nachten hotel Nevados de Chillán

  - Dagelijks ontbijt
  - Dinner (excl Santiago)
  - 8 dagen freeriden
  - 3 dagen met lokale gids

  - 1 dag cat skien @ Ski Arpa
  - lift tickets  at Portillo & Nevados

  - Sightseeing in Santiago

  - 'First Tours' gids gedurende de tour

  - Gratis Rome poeder boards testen
  - Voor meer foto's kijk hier

  - min. 5 pers nodig voor deze tour

 • EXCLUSIEF:

  - Lunch (behalve dag cat skien)
  - Lift ticket Tres Valles (afhankelijk van weer)
  - Trein ticket
  - Dinner Santiago
  - Zakgeld/drink geld

  - Retour vlucht Santiago
  - Reisverzekering

 • REISPLAN:

  Dag 1:
  Na aankomst in Santiago drop je je spullen af in het Luciano K Hotel en kan je de rest van de dag gebruiken om bij te komen in het zwembad of om Santiago te verkennen. 's Avonds als iedereen er is gaan we de stad in voor een heerlijk Chilleens dinner.

  Dag 2:
  We rijden 's ochtends van Santiago naar onze accomodatie, Powder Lodge in Farellones.
  Bij aankomst checken we in en gebruiken we de middag om al boardend de spieren op te warmen.  's Avonds staat er een heerlijk dinner klaar in de lodge en bespreken we het schema voor de rest van de trip.

  Dag 3 & 4:
  La Parva en El Colorado zijn beide op korte afstand van onze lodge. Aan de hand van het weer en de sneeuw condities maken we de eerste dag met onze gids de beslissing welke gebieden we bezoeken.  Via liften en soms korte hikes gaan we op zoek naar de beste afdalingen. Na de apres ski gaan we terug naar de lodge waar een heerlijke Chileense maaltijd klaar staat. Tijdens dag 4 gaan we na het boarden naar Los Andes waar we bij Termas de Jahuel Hotel inchecken. Een prachtig gelegen hotel met heerlijk zwembad!. 

  Dag 5:
  Na een goed ontbijt stappen we in de auto op avontuur naar Ski Arpa waar we vandaag gaan cat skien. De rit van ongeveer 1uur is al een ervaring opzich. De mooie bergweg veranderd niet alleen van ondergrond, maar ook van seizoen... Ski Arpa biedt steile en uitdagende afdalingen van 900 meter verticaal - niet iets wat je normaal gesproken van cat skien zou verwachten. Na een onvergetelijke dag cat skien gaan we terug naar Casa San Regis voor een heerlijke maaltijd.

  Dag 6:
  We gebruiken vandaag om de beste poeder in Portillo te scoren.  Portillo staat niet alleen bekend om het gele Hotel aan het meer maar ook om de geweldige afdalingen. Met beperkte accommodatie op de berg voelt het als een privé resort en deze exclusiviteit biedt voordelen zoals geen liftlijnen en meer 'First' tracks. De spectaculaire setting van Portillo is ook een grote trekkingskaart. De combinatie van de steile toppen van het torenhoge Andesgebergte, de smaragdgroene wateren van Laguna del Inca en de steile besneeuwde hellingen zorgen voor een prachtig uitzicht.

  Aan het eind van de dag rijden we richting Santiago voor een gezellige avond  in de stad.

  Dag 7:
  Na het ontbijt gaan we van het hotel richting het trein station van Santiago om de prachtige rit naar Chillán te maken. Vanuit de trein hebben we een mooi uitzicht over het Chileense landschap.

   

  Dag 8, 9 & 10:
  We gebruiken deze dagen om het leuke gebied Nevados de Chillán te verkennen. Nevados de Chillan is een gebied dat op de flanken van drie actieve vulkanen ligt. Nevados de Chillan is geweldig voor beginners en gevorderden, maar het kenmerk van dit skigebied is het interessante off-piste terrein dat is ontstaan ​​uit lavastroom rivieren. Met veel ruimte en heel weinig mensen die off-piste zijn is dit een ideale poeder bestemming! Ook is Nevados de Chillan 1 van de weinig ski gebieden in Chile waar treeruns mogelijk zijn! Aan het eind van elke dag is er de mogelijkheid om lekker bij het zwembad te relaxen of 1 van de natuurlijke hotsprings te bezoeken. Neem dus zwemkleding mee! Tijdens onze eerste dag neemt een lokale gids ons mee naar de beste plekken in en buiten het gebied.

  Dag 11:
  Vandaag gaan we weer terug richting ons hotel in Santiago. We kunnen de rest van de middag gebruiken om te relaxen of om de stad verder te verkennen. 's Avonds gaan we nog 1 keer met zijn alle de stad in om van een heerlijk Chileens maal te genieten en misschien later wel een dansje in 1 van de vele gezellige kroegen te doen.

  Dag 12:
  Heelaas komt aan alles een eind en is het vandaag tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. Met een stel nieuwe vrienden, mooie verhalen een prachtige foto's is het tijd om richting het vliegveld te stappen om weer richting huis te gaan.

  Mocht je surf en snow willen combineren zou je een paar dagen eerder naar Santiago kunnen gaan of langer kunnen blijven. Vanuit deze prachtige stad zijn er verschillende stranden waar heerlijk gesurfd kan worden

 • NODIG:

  Deze tour is voor de gemiddelde tot ervaren snowboarder.
  Ervaring in diepe sneeuw is aangeraden en om het beste uit je vakantie te halen is het het beste als je goed in elke sneeuw conditie naar beneden komt. 
  Om bij sommige afdalingen te komen zijn korte hikes nodig, een goede fysieke conditie is daarom mooi meegenomen.

  Omdat we ons voornamelijk buiten de piste zullen begeven is het verstandig om lawine spullen bij te hebben (backpack, beacon, probe, shovel)

 • ACCOMODATIE:

  Alle hotels en lodges waar we verblijven zijn 2- persoons kamers met twin bedden. Bij sommige zitten zwembaden of hot tubs inbegrepen dus neem zwemkleding mee.
  Ontbijt en dinner is inbegrepen.
  Mocht je liever alleen op de kamer slapen dan is dit tegen vergoeding mogelijk.

Merch Instagram Facebook Vimeo