CONTACT OVER FIRST

Curry Powder Tour

€ Op aanvraag
20 Januari, 2019 tot 02 Februari 2019
14 dagen, 12 nachten, 11 dagen snowboarden.

Voor de rest van je leven verhalen vertellen zonder te hoeven overdrijven! De combinatie van terrein, sneeuw, cultuur en de mensen maken Gulmarg een plek om minstens één keer in je leven te bezoeken!

We starten deze trip in Delhi, één van de grootste steden van India. Afhankelijk van je vlucht heb je hier wat tijd om aan het land te wennen en deze hectische stad te verkennen. Zondag vliegen we in de ochtend over de Himalayas richting Srinagar waar een Jeep transfer staat te wachtten om ons naar Gulmarg te brengen. Gulmarg is een gebied met een gondelbaan dat uitkomt op ongeveer 4000m. De top van Mt Apharwat komt nog een paar honderd meter daarboven uit.  Sommige "bowls" vanaf de top hebben een rechte 1200 meter verticale afdaling!
De hoeveelheid terrein is vrijwel onbeperkt en omvat bowls, chutes, open velden en dichte bossen. Verder zullen sommige onvergetelijke runs langs lokale heiligdommen en kleine dorpjes gaan wat een geheel nieuwe dimensie aan deze tour toevoegd.

Na 10 dagen met een lokale gids de beste runs van Gulmarg getourd te hebben is er, als de sneeuw condities en het weer het toelaat, de mogelijkheid om 1 dag in de Himalayas te heli skien. Een moderne helicopter brengt ons 5 keer naar boven voor onvergetelijke, onaangetaste afdalingen!
Om de dag passend af te sluiten slapen we in een woonboot op het Dal Lake bij Srinagar en ervaren hoe de locals handel drijven via houten bootjes.
   
Ontdek Gulmarg snel voordat de massa's ook deze plek ontdekken..

 • INCLUSIEF:

  - Vlucht New Delhi - Srinagar (retour)
  - 11 nachten Gulmarg
  - 1 nacht Dal Lake woonboot
  - Transfer Srinagar - Gulmarg (retour)

  - Dagelijks ontbijt
  - 12 x dinner

  - 10 dagen lokale backcountry gids.

  - 10 x liftpas

  - Avalanche safety introductie

  - 'First' gids tijdens de gehele tour
  - Gratis 2019 Rome boards testen
  - Optie:  1 dag heli
  boarden. + €690,-
  (Afhankelijk van weer- en sneeuw condities, bij slecht weer extra dag freeriden met lokale gids)
  -
  Min 6 pers. nodig

 • EXCLUSIEF:

  - Lunch
  - Dinner in Srinagar & New Delhi
  - Zakgeld

  - Heli dag (€690,-)

  - Backcountry materiaal is een must! (Pieper, probe, schep en rugtas)
  - Retour New Delhi
  - Visa voor India
  - Reisverzekering

 • REISPLAN:

  Dag 1:
  Na aankomst in New Delhi is er, afhankelijk van je vlucht de mogelijkheid om het centrum van Delhi te verkennen. Gebruik bijvoorbeeld TukTuks om naar de toeristische attracties te komen. zoals de Akshardham Tempel of de Indian Gate. Kom je zaterdag overdag aan kunnen wij een hotel voor je regelen.  Kom je midden in de nacht aan kun je ervoor kiezen om op het vliegveld te verblijven, of een hotel bij het vliegveld te boeken.
   
  Dag 2:
  Vandaag vliegen we in zo'n 1,5 uur langs Himalayas naar Srinagar. Hier staan Jeeps klaar die ons richting Gulmarg brengen. (ongv 3 uur) Onderweg zullen we af en toe stoppen om wat eten en drinken in te slaan voor de komende dagen, in Gulmarg zijn weinig winkels.


  Dag 3:
  We gebruiken deze dag om rustig de spieren op te warmen en om alvast aan het hoogte verschil te wennen. Gulmarg heeft 3 liften waaronder 1 ongeprepareerde piste gaat. Gebruik de liften om een lekker rustig dagje te boarden.

  Dag 4:
  We beginnen 's ochtends met een goed ontbijt in het hotel waarna we een korte lawine safety briefing krijgen door de lokale gids. We zullen wat oefeningen doen om iedereens geheugen weer op te frissen. Hierna gaan we richting de gondel voor de eerste echte dag freeriden.
  De afdalingen die in Gulmarg mogelijk zijn zijn inmens, met afdalingen van bijna 2000m hoogte verschil. Van open bowls tot open bossen.
   's Avonds staat een heerlijk maal klaar in het hotel.

  Dag 4-10:
  Samen met onze lokale gids zoeken we deze dagen de beste afdalingen op. De gondel brengt ons steeds naar boven en na een paar korte bootpack hikes doen we steeds andere afdalingen. Vaak van wel meer dan 1000 verticale meters! Na sommige runs staat er beneden een Jeep op ons te wachtten die ons terug naar het hotel of de gondel brengt.
  's Avonds staat er in het hotel een heerlijk dinner voor ons klaar.

  Dag 11:
  Als het weer het toelaat en de sneeuw condities goed zijn staat vandaag een dag heli skien op het programma. Tijdens deze unieke ervaring ski je niet alleen 5 van de meest geweldige, onaangetaste afdalingen maar heb je ook een prachtig uitzicht over de Himalayas. 
  Na het heli skien staat de Jeep transfer te wachtten die ons naar het Dal Lake brengt waar we de avond in een woonboot verblijven.

  Dag 12:
  Na 's ochtends Srinagar en Dal Lake een beetje verkend te hebben vliegen we terug naar New Delhi. Afhankelijk van je vlucht kun je ervoor kiezen om bij het hotel een hotel te boeken of op het vliegveld te verblijven.
  Check eventueel in en gebruik de rest van de avond om andere delen van Delhi te bezoeken.

   

  Dag 13:
  Na een geweldige trip met nieuwe vrienden en mooie vehalen is het helaas tijd om afscheid te nemen. Vluchten terug naar Nederland vertrekken vaak erg vroeg dus zorg ervoor dat je optijd weer op het vliegveld bent.

  Niet genoeg gehad of wil je meer van India zien? We kunnen je altijd helpen een paar extra dagen in New Delhi of Gulmarg bij te boeken.

 • NODIG:

  Tijdens deze freeride trip beginnen veel routes boven de 4000 meter. Ook zullen we voor sommige afdalingen kleine stukjes (30min) moeten hiken. Een goede fysieke conditie is daarom van belang.
  Enige ervaring in de backcountry is essentieel om zoveel mogelijk uit deze trip te halen.
   
  Deze tour is voor de boven gemiddelde tot ervaren rijder.

  Omdat je tijdens deze trip de backcountry in gaat is lawine materiaal een must. Rugzak, schep, pieper en sonde zijn allen nodig. Het is handig om wandelstokken mee te nemen voor het hiken.

  Ook kan het in India erg hard sneeuwen en kan het door de hoogte koud zijn.
  Een goede waterdichte maar ademende jas en broek zijn hierbij zeer handig.
  Denk bijvoorbeeld aan de Beast series van Airblaster te verkrijgen bij Behind The Pines in Amsterdam.

 • ACCOMODATIE:

  Alle hotels waar we verblijven zijn
  2- persoons kamers met twin beds en ensuite badkamer.
  Ontbijt is bij allen inbegrepen en in Gulmarg en srinagar is dinner ook inbegrepen.

  Mocht je liever alleen op de kamer slapen dan is dit voor €50 per nacht extra mogelijk.

Merch Instagram Facebook Vimeo