CONTACT OVER FIRST

Ladies First - Hakuba

€ 1600               
16 Februarie 2019 tot 25 Februarie 2019
9 nachten, 7 dagen snowboarden.

Diep in de Japanse Alpen, in de buurt van Nagano ligt de Hakuba vallei met een groot aantal skigebieden. Elk Hakuba-skiresort  heeft  zijn eigen kracht, maar het is de combinatie van de verschillende gebieden en dorpen die de vallei behoorlijk speciaal maken. Het landschap in de Hakuba-vallei is dan ook geweldig, met ruige, torenhoge pieken van meer dan 3.000 meter en geweldige runs door prachtige Japanse berkenbossen.
Hakuba is ook nog eens gezegend met veel sneeuw; een gemiddelde van 11-13m poeder valt hier per seizoen! Hierdoor biedt Hakuba veel poederdagen en veel mogelijkheden om de beroemde Japow te proeven!

De gids voor deze tour is Mirte. Mirte heeft over de hele wereld gesnowboard en dus ontzettend veel ervaring. Vorig seizoen heeft zij het hele seizoen in Hakuba doorgebracht.
Ride like a local! Dankzij haar lokale kennis zul je dan ook op plekken komen waar de meeste toeristen niet komen!

Hoe ziet een dag eruit? 's Ochtends tijdens het ontbijt zal er worden gekeken naar sneeuw- en weer condities en zal een plan worden gemaakt voor die dag. De host zal je dan naar de liften brengen en later op de dag weer ophalen. Na een heerlijke dag boarden door de diepe sneeuw is het tijd om met je handdoek en een drankje 1 van de lokale onsen op te zoeken. Deze natuurlijke onsen zijn de ideale manier om de spieren weer rust en energie te geven voor de komende dagen.

Als iedereen uitgerust is en honger heeft neemt Mirte je mee naar 1 van Hakuba's vele gezellige restaurantjes om van de heerlijke Japanse cuisine te genieten.

 • INCLUSIEF:

  - 8 nachten Hakuba Cortina Lodge
  - 1 nacht in Tokio

  - Dagelijks ontbijt
  - 7 dagen Hakuba Valley liftpas

  - Narita - Hakuba return transfer

  - 'First' gids tijdens de gehele tour
  - Ontdek de prachtige Hakuba Valley
  - Ervaar Japan

  - Minimaal 4 gasten nodig.
  - Check Mirte's foto's van vorig seizoen in Hakuba
  hier

 • EXCLUSIEF:

  - Lunch & avond eten
  - Zakgeld

  - Backcountry materiaal (Pieper, probe, schep, rugzak)
  - Vluchten
  - Reisverzekering
  - Eventueel langer verblijf Tokio

 • REISPLAN:

  Dag 1:
  Er staat een pendelbus op je te wachten op het vliegveld van Tokio die je naar Hakuba brengt. Check in en ga de rest van de dag op verkenning door dit Japanse dorp.
  's Avonds, als iedereen er is, ga je met zijn alle wat eten in 1 van de vele restaurants.

  Dag 2 - 8:
  Tijdens het ontbijt zal aan de hand van het weer- en sneeuwbericht het plan voor de dag besproken worden.  De host van de accommodatie brengt ons daarna naar het gebied dat gekozen is en de "First" gids neemt je mee naar de beste plekken. Het heerlijke van Japan is dat je soms pal naast de piste de meest heerlijke sneeuw kunt vinden. Dit zijn vaak afdalingen die gewoon meer bij de liften uitkomen! Er zal dus nauwelijks gehiked hoeven worden. Mocht dit wel nodig zijn zal dit altijd van te voren worden aangeveven.

  De gebieden die er tijdens deze trip verkent kunnen worden zijn; Cortina, Norikura, Tsugaike Kogen, Iwatake, Happo-One, Hakuba 47, Goryu, Sanosaka, Kashimayari, Jigatake, en Minekata.

  Na elke dag heerlijk geboard te hebben neemt de gids je mee naar 1 van de vele heerlijke restaurants in de buurt. Wil je graag nog wat drinken, de lodge heeft een heel leuk barretje beneden.

  Dag 9:
  Na het ontbijt nemen we rustig afscheid van Hakuba. Er staat een shuttle bus te wachtten die je weer terug neemt naar Tokio. Afhankelijk van je vlucht de volgende ochtend kun je kiezen om of dichtbij het vliegveld te verblijven zodat je eventueel de middag Tokio kunt bezoeken, of in het centrum van Tokio te verblijven en er hier wat dagen aan vastplakken. Je zult dan zelf de volgende dag een transfer van je hotel naar het vliegveld moeten regelen. Dit kan vaak bij de receptie van het hotel!


  Tip: we raden je zeker aan om 2 dagen in Tokio rond te kijken. Deze stad heeft het allemaal! Prachtige oude temples en een eeuwen oude cultuur naast flitsende neon lichten en drukke winkel straten. Natuurlijk kan je in Japan ook heerlijk eten en zijn er hele leuke barretjes.
  Mocht je wat tijd in Tokio willen besteden helpen wij je graag aan goede hotels.

   

 • NODIG:

  Deze tour is voor de gemiddelde tot ervaren snowboardster. Enige ervaring in diepe sneeuw is aan te raden om het meest uit je trip te halen.
  Via "cat tracks" kom je soms op de beste afdalingen, deze zijn soms dun en gaan door dichte bossen. Onze ervaren gidsen kunnen je tijdens deze trip tips geven om je poeder rijden te verbeteren!

  Omdat de beste sneeuw vaak buiten de pistes te vinden is, is backcountry gear (rugzak, sonde, pieper en schep) aan te raden.
   
  Ook kan het in Japan erg hard, en lang sneeuwen. Een goede waterdichte broek en jas zijn hierbij zeer handig. Denk bijvoorbeeld aan de Beast series van Airblaster. Deze zijn onderandere te verkrijgen bij
  Behind The Pines in Amsterdam.

 • ACCOMODATIE:

  We verblijven tijdens deze trip in de Hakuba Cortina Lodge. Deze lodge heeft twin kamers met gedeelde badkamer. De badkamer bevind zicht tegenover de kamer. Verder is een goed ontbijt inbegrepen en de host brengt je 's ochtends naar de liften.

  Mocht je liever alleen op de kamer slapen dan is dit tegen betaling mogelijk.

Merch Instagram Facebook Vimeo