CONTACT OVER FIRST

Powder Culture Tour

€ 1815               
8 Februari 2019 tot 19 Februari 2019
11 nachten, 9 dagen snowboarden.

De gebieden rond Nagano staan bekend om de hoogste bergen van Japan waar per jaar gigantische hoeveelheden sneeuw valt. Tijdens deze tour maken we hier veelvuldig gebruik van en bezoeken we mooie traditionele plaatsen zoals Nozawa Onsen, Madarao en Myoko Kogen.
Nozawa Onsen staat bekend om de geweldige treeruns. Het dorp zelf is knus en typisch Japans met overal badhuizen. Het is dan ook 1 van onze favoriete bestemmingen in Japan! Madarao is een kleiner en minder bekend gebied maar heeft geweldige inbound poeder runs. Tenslotte gaan we naar Myoko, dit grote gebied vangt jaarlijks geweldige hoeveelheden sneeuw. Er is hier voor ieder wat wils: van mellow treeruns runs tot dikke pillows en couloirs. Naast deze leuke gebieden ontdekken gaan we 1 dag met een lokale gids de backcountry in. Door middel van korte hikes zoeken we dan geweldige 'First' tracks! Natuurlijk is er ook genoeg tijd om van de Japanse cultuur te genieten en gaan we 1 dag richting Nagano en de snow monkeys.

Deze tour wordt volledig begeleid door een First Tours gids die je de beste plekken op en rond de berg laat zien.

 • INCLUSIEF:

  - 3 nachten Lodge Matsuya, Nozawa 
  - 2 nachten Maderao Kogen Hotel
  - 6 nachten Akakura Park Hotel, Myoko

  - Dagelijks ontbijt

  - 2 dagen Nozawa Onsen liftpas

  - 2 dagen Madarao Kogen liftpas

  - 2 dagen Myoko BIG 4 liftpas
  - 1 dag Lotte Arai liftpas

  - 1 backcountry dag met lokale gids. (inclusief materiaal)

  - Transfer Tokyo - Nozawa Onsen

  - 'First Tours' gids tijdens hele tour

  - Gratis nieuwste Rome boards testen
  - Voor foto's van vorig jaar kijk hier

  - Min 5 pers. nodig voor deze tour

 • EXCLUSIEF:

  - Lunch & avondeten
  - Zak- en drink geld
  - extra lift ticket dag 4 voor Nozawa Onsen of Madarao. Afhankelijk van sneeuw condities

  - eventueel lift ticket bc dag
  - Rustdag activiteiten
  - Transfer Nozawa - Madarao (lokale bus, ± €10)
  - Transfer Madarao - Myoko (lokale bus, ± €10)
  - Transfer Myoko - Tokyo (neem de bullet train voor een unieke ervaring)
  - Eventuele overnachtingen Tokyo

  - Vluchten
  - Reisverzekering

 • REISPLAN:

  Dag 1:
  Bij aankomst op Tokio staat er een shuttle bus op je te wachten die je in 5uur naar Nozawa Onsen brengt. Check-in bij Lodge Matsuya en ga de rest van de dag op verkenning door dit schitterende dorp. Bezoek de tempels, onsens en lokale winkeltjes. 's Avonds als iedereen er is gaan we met zijn allen wat eten in 1 van de vele restaurants.

  Dag 2 & 3:
  Tijdens deze twee dagen verkennen we het skigebied van Nozawa Onsen. Deze poeder fabriek heeft geweldige treeruns en onze gids neemt je mee naar de beste plekken. Na een dag heerlijk snowboarden zijn er verschillende natuurlijk hotsprings in het dorp om in te relaxen. 's Avonds zijn er tal van restaurants waar we als groep heerlijk kunnen eten.

  Dag 4:
  Aan de hand van het weer en de sneeuw condities beslissen we vandaag of we nog 1 extra dag in Nozawa Onsen blijven en dan
  's middags om 4uur de bus naar Madarao nemen of dat we na het ontbijt meteen naar Madarao gaan. Madarao is een klein gebied met goede inbound runs. Bij verse sneeuw zullen we waarschijnlijk 's ochtends hierheen gaan.
  We kunnen dan snel in ons hotel inchecken en meteen de berg op. Madarao Kogen Hotel is namelijk ski-in ski-out.

  Dag 5:
  Vandaag zoeken we de beste inbounds treeruns van Madarao, en misschien zelfs wel van Japan! Aan het eind van de dag kan je heerlijk tot rust komen in de prachtige binnen- of buiten onsen van het hotel. 's avonds gaan we heerlijk eten in een leuk, maar apart restaurantje in Madarao.

  Dag 6:
  We hebben een nieuwe dag om de beste runs van Madarao fijntjes over te doen.
  Na een heerlijke dag poeder rijden gaan we met een glimlach op ons gezicht met een lokale pendelbus richting onze accomodatie in Myoko Kogen waar we 's avonds skate bar in kunnen gaan voor gezellige apres drankjes.

  Dag 7:
  Deze dag staat in het teken van rust en cultuur. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een bezoek aan het nabij gelegen Nagano gecombineerd met de bekende sneeuwaapjes. Ook zou je kunnen gaan sneeuwscooteren door de diepe sneeuw, cat skien of de nabijgelegen onsens bezoeken. Wil je een extra dag resort rijden is Sekki Kogen een leuk dichtbij gelegen gebied of kun je voor een extra dag in Myoko kiezen.

  Dag 8
  Vandaag gaan we met een lokale gids op zoek naar de beste sneeuw. De backcountry van Madarao of Kurohime behoren beiden tot de opties afhankelijk van de condities. Door middel van liften en korte hikes gaan we op zoek naar de diepste sneeuw voor ongelovelijke first tracks! Onze Japanse gids werkt ook bij de lokale piste dienst dus kent alle geheime plekken.

  Dag 9, 10 & 11:
  We kunnen deze dagen gebruiken om Myoko Kogen, Akakura Onsen, Suginohara, Ikenotaira Onsen, Seki Onsen en Lotte Arai te bezoeken. Deze gebieden hebben allen iets leuks te bieden en aan de hand van het weer en de sneeuw condities maken we 's morgens de beslissing waar we heen willen gaan.
  's Avonds gaan we de verschillende ramen, sushi en yakitori restaurants langs en kunnen we afsluiten in 1 van de vele gezellige apres ski bars, sommige zelfs met indoor mini ramp.

   

  Dag 12:
  Na een geweldige tour langs de beste resorts rond Nagano is het tijd om afscheid te nemen. In plaats van nogmaals in een bus te zitten nemen we de trein van Myoko naar Nagano om van daar de hogesnelheids trein terug naar Tokyo te nemen. Met 300km per uur door het landschap van Japan razen heeft ook wat speciaals!

  Tip: Neem minimaal 2 dagen de tijd om Tokyo te verkennen. Deze geweldige stad heeft alles; heerlijk eten, prachtige tempels, kleine straatjes en leuke barretjes. De perfecte combinatie tussen de cultuurrijke geschiedenis van Japan en een robot achtige toekomst!

  Mocht je meer willen snowboarden kunnen we je altijd helpen een nieuwe bestemming te regelen.

 • NODIG:

  Deze tour is voor de gemiddelde tot ervaren snowboarder. Enige ervaring in diepe sneeuw is aan te raden om het meest uit je trip te halen.
  Via "cat tracks" komen we soms op de beste afdalingen, deze zijn soms dun en gaan door dichte bossen.

  Onze ervaren gidsen kunnen je tijdens deze trip tips geven om je poeder rijden te verbeteren!

  Omdat de beste sneeuw vaak weg van de pistes te vinden is, is backcountry gear (rugzak, sonde, pieper en schep) aan te raden.  Ook kan het in Japan erg hard, en lang sneeuwen. Een goede waterdichte broek en jas zijn hierbij zeer handig. Denk bijvoorbeeld aan de Beast series van Airblaster te verkrijgen bij Behind The Pines in Amsterdam.

 • ACCOMODATIE:

  Alle hotels waar we verblijven hebben 2- persoons kamers. Sommige hebben ensuite badkamer maar bij andere zijn er gedeelde badkamers of gebruik je lokale Onsen.

  Ontbijt is bij allen inbegrepen.

  Mocht je liever alleen op de kamer slapen dan is dit tegen vergoeding mogelijk.

Merch Instagram Facebook Vimeo