Join our community!


Follow Us
TOP
Smoke Background Asahidake First Tours

Splitboard with Thomas Delfino

Splitboard with Thomas Delfino

€2200 / per person
(0 Reviews)

01 – 09 Maart, 2020.

Ride with a pro! Ride with a pro! Altijd al willen weten hoe het is om met een echte professionele snowboarder te touren? Dit is jou kans! Thomas Delfino host deze toffe Hokkaido Splitboard Tour samen met Shinya Nakagawa – een lokale backcountry gids en professioneel snowboarder. Samen nemen ze je mee naar de beste backcountry zones van Hokkaido!  

 

For degene die Thomas Delfino niet kennen, hij is een professioneel snowboarder voor onder andere Rome Snowboards en hij heeft de laatste paar jaar velen mega toffe splitboard trips gedaan.
Zabardast Zabardast , zijn laatste film, was een groot succes en heeft al meer dan 1 miljoen views! Tijdens deze trip laat hij jou de ins en outs van het splitboarden zien!

 

Deze tour runt in central Hokkaido, hier zijn de beste backcountry zones van Japan te vinden wat een mega hoeveelheid aan sneeuw ontvangt. Onze basis is Asahikawa, 1 van Hokkaido’s grootste steden met veel restaurants en barretjes en ideaal gelegen om het Daisetsuzan National Park – waar de wildste en steilste pieken van Hokkaido zijn – te touren.

 

De eerste dag zullen we rustig aan doen om aan ons materiaal wennen. Na de leuke sidecountry runs gereden hebben nemen de lift naar het hoogste punt om de splitboard om te zetten en naar de piek te hiken. Hiervandaan wacht een heerlijke run – de ideale manier om deze trip te starten!

 

Verder houden we tijdens deze trip ons schema soepel zodat we elke dag het beste terrein kunnen vinden afhankelijk van het weer. Het doel is om Asahidake en Tokachidake te touren. Beide zijn actieve vulkanen en een onvergetelijke ervaring om de stoom uit te crater te zien spuwen op een paar meter afstand! Aan het eind van elke dag gaan we langs 1 van de vele onsens om de spieren een boost te geven voor de komende dag. Sommige van deze onsens zijn honderde jaren oud en volgens ons de mooiste in de regio. Op de weg terug naar ons hotel stoppen we bij een lokaal restaurantje voor heerlijke sushi of ramen – de beste manier om de Japanse cultuur te ervaren!

 

De guides voor deze tour zijn Thomas Delfino en Shinya Nakagawa. Wij hanteren een 1 : 4 guide-to-guest ratio en houden groep tot maximaal 6 gasten. Dit zorgt voor een persoonlijkere ervaring en houdt de focus op snowboarden, niet wachtten! We hebben 2 busjes tot beschikking om ons van- en naar het split gebied te brengen.

 

Register your interest nu en blijf op de hoogte van deze Hokkaido Splitboard tour hosted door Thomas Delfino. It’s one you don’t want to miss!

 

 

Tour Plan

1

Dag 1 - Asahikawa

Konichiwa in Hokkaido! Een shuttle bus van het hotel haalt je op van Asahikawa station. Check-in en gebruik de rest van de dag om deze gezellige stad te ontdekken. ‘s Avonds als iedereen er is gaan we lekker uit eten om elkaar te leren kennen.
 • Shuttle bus Asahikawa train station naar hotel
 • Accommodatie in a prachtig hotel met geweldig badhuis
2

Dag 2 tot 7 - Daisetsuzan National Park

Elke dag begint met een heerlijk ontbijt. Met onze gidsen gaan we daarna richting het Daisetsuzan National Park voor een mooie dag touren. In dit prachtige nationale park vind je Hokkaido’s wildste en steilste afdalingen met Asahidake als hoogste piek. Deze actieve vulkaan heeft een gondel die je naar 1600m brengt. Vanaf hier zetten we de splitboards op en beginnen de hike naar de top. Vanaf de top zijn er geweldige runs en als het weer meezit eindigen we met een run door de krater van de vulkaan.. Kurodake is een ander doel van deze trip. Ook hier brengen 2 liften je halverwege en is de rest via splitboard. Vanaf de top vind je Hokkaido’s steilste afdalingen in heel Hokkaido. Afdalingen die in veel poeder films voorbij zijn gekomen! Tijdens de andere dagen zullen onze gidsen ons voornamelijk naar geheime plekken meenemen.
 • Elke dag heerlijk buffet ontbijt
 • Lift tickets wanneer nodig
 • Elke dag guiding door Thomas Delfino en Shinya Nakagawa
 • Transfers van en naar splitboard gebied in een comfortabel busje
 • Dagelijks onsen
3

Dag 8 - Furano

Na het ontbijt laden we onze spullen in de busjes en rijden richting Tokachidake. Tokachidake is een andere actieve vulkaan en een heerlijk tour gebied. Een paar redelijk gemakkelijke hikes tourt ons rond deze actieve vulkaan. Hier hebben wij tot nu toe de aller diepste poeder ooit gereden en kunnen niet wachten om dit met jou te delen! Na een geweldige dag touren eindigen we in een prachtige onsen met binnen- en buitenbaden. Terwijl je relaxed heb je uitzicht op de runs van de dag! Zodra iedereen lekker tot rust is gekomen in de onsen brengen we je naar Furano waar we de laatste avond verblijven. Furano is een leuk ski dorpje met veel gezellige kroegen en restaurants. De perfecte plek om de laatste avond te verblijven.  
 • Buffet ontbijt
 • Transfer naar Tokachidake
 • Guiding door Thomas Delfino en Shinya Nakagawa
 • Accommodatie in een comfortabele lodge in Furano.
4

Dag 9 - Vertrek

Na het ontbijt gaan we terug richting Sapporo. Een shuttle bus brengt je rechtstreeks van Furano naar New Chitose vliegveld. Let op: de eerste transfer vanaf Furano komt om 10:30AM op het vliegveld aan!
 • Ontbijt
 • Transfer naar vliegveld of Sapporo stad
0.0
Rating 0
Algemene Ervaring 0
Gids 0
Runs 0
Terrain 0

Post a Comment

INCLUDED

 • 7 nights Omo7 hotel, Asahikawa
 • 1 night Furano
 • Daily breakfast
 • Lift pass for cablecars 
 • Daily backcountry guiding by Thomas Delfino and Shinya Nakagawa
 • Transfer to and from backcountry zones
 • Furano - Sapporo transfer
 • 'First Tours' team member for the duration of the tour
 • Free access to Rome powder boards

EXCLUDED

 • Lunch & dinner
 • Allowance
 • Backcountry gear (beacon, probe, shovel, backpack)
 • Flights
 • Travel insurance

EXPERIENCE + GEAR

Deze splitboard tour wordt gehost door Thomas Delfino en is voor iedereen die van splitboarden houdt of wilt ervaren wat splitboarden is. Wie beter dan Thomas Delfino om je hier enthousiast over te maken! Het maakt niet uit of je al vaker gesplitboard hebt, of als het je eerste keer is. Het gebied dat we bezoeken is geschikt voor iedereen! Wel raden we aan om al enige ervaring in de backcountry te hebben en goed door diepe sneeuw te kunnen boarden. Zo haal je het meest uit je vakantie! Omdat splitboarden best energie kost, is een goede fysieke fitness ook handig.

Backcountry materiaal; pieper, probe, en sonde is een must-have voor deze trip en we raden je aan om een rugtas van minimaal 26L bij je te hebben! Dit is over het algemeen groot genoeg voor lunch, water, extra handschoenen/goggles en eventueel extra layering en natuurlijk je backcountry materiaal!

Omdat het in centraal Hokkaido flink koud kan zijn en heel hard kan sneeuwen, is een goede waterdichte, ademende jas essentieel. Wij vinden de Airblaster Beast Series de beste optie en dragen dit al jaren. Je kunt deze vinden bij onze vrienden van Behind The Pines in Amsterdam.

Must have a min of 4 people to operate.

You don't have permission to register